Derk van der Sluis

Next level in de eerste week
Per 1 februari 2018 ben ik gestart met de masterclass van 2B4QA. In deze masterclass worden wij, Esger Dijkstra en ik, opgeleid tot Quality Consultant. Hiervoor zijn een viertal certificaten vereist, maar is kennis van diverse onderwerpen en testtools van minstens zo’n groot belang.
De reden waarom ik voor 2B4QA heb gekozen is het feit dat mijn ervaren collega’s mij opleiden in de wondere wereld van testing. Dit maakt de masterclass niet alleen uniek, maar bovenal ontzettend leerzaam.

De masterclass
In dit deel neem ik jullie mee in mijn eerste week bij 2B4QA.
De eerste dag vloog voorbij door het volle programma. Kennismaking, planning voor de komende maanden, beleidsvoering, gezamenlijke lunch, LinkedIn aanpassen, foto’s maken, studiemateriaal doornemen, etc, etc.
Na dag één was het nu echt begonnen. De vrijdag begon met de kennismaking van het team. Esger en ik vielen met onze neus in de boter omdat deze vrijdag een ‘first Friday’ was. Dit houdt in dat dit een gezamenlijk dag is, om als team van elkaar te leren en om elkaars opdrachten te bespreken. Ik had verwacht dat het een vrij formele dag zou worden, maar dit was totaal niet het geval. De sfeer was erg ontspannen en leuk, maar ik had wel meteen in de gaten dat ik met echte testprofessionals aan tafel zat. Kreten en termen vlogen over tafel. Gelukkig was er altijd iemand die zorgde dat het voor ons ook begrijpelijk werd zodat wij het gesprek (globaal) ook konden volgen.
Vrijdagmiddag kregen Esger en ik onze eerste echte ‘les’ in de basis van Agile en Scrum. Nu ga ik natuurlijk niet alle lessen inhoudelijk beschrijven, maar laat ik zeggen dat de hoeveelheid informatie en het aantal lessen, next level was! Gelukkig is de planning zo opgezet dat je niet alleen maar theoretische lessen krijgt. De theoretische lessen worden afgewisseld met hands-on praktijklessen, zoals in de Tosca testtool, presentatievaardigheden en intake oefeningen. Een aantal voorbeelden van de lessen die wij de eerste week kregen, zijn:

  • Agile training
  • ISTQB
  • Scrum
  • Kwaliteit op Maat (KOM)

Na onze eerste week hadden wij  vrijdag een zelfstudie-dag om ons voor te bereiden voor het ISTQB examen. ISTQB is ‘in the pocket’! Op naar de certificaten voor TMap Next, Tosca en PSM-1 en natuurlijk alle andere lessen over test automatiseringstools, Java for testers, presentatievaardigheden, Intake traingingen, soft skill trainingen en nog veel meer. Ik kijk er naar uit!

Terugblikkend op de eerste week kan ik vertellen dat ik het ontzettend naar mijn zin heb. Het testvak biedt mij de uitdagingen waar ik naar op zoek was en nog veel belangrijker, 2B4QA biedt mij de vrijheid en mogelijkheid om mijzelf te ontwikkelen in gebieden die ik interessant vind.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Postadres

Cuneraweg 322
3911 RT  Rhenen

Bezoekadres

Kerkewijk  31
3901  EB Veenendaal

Contact

0318 - 240 044

info@2b4qa.nl

KVK 601.397.73

BTW NL.8537.81.242.B01


2B4QA BV  (c) 2022