Skip to main content

Traineeship junior softwaretester

Ons IT traineeship leidt jou op tot een veelzijdige junior softwaretester. Daarom bestaat het traineeship uit zowel vakinhoudelijke cursussen als persoonlijke coachingstrajecten. Wij geloven dat het toepassen van de opgedane kennis en vaardigheden in de praktijk het leerproces leuker en beter maakt: daarom ga je tijdens het traineeship al aan de slag bij één van onze partners.

De Theorie

Tijdens het IT traineeship leer je hoe je applicaties efficiënt kan testen. Daarvoor is kennis van testprocessen en automatisering belangrijk. Deze kennis doe je op tijdens volgende cursussen: Java voor testers, security testen, Agile/Scrum, ISTQB, testautomatisering, DevOps en meer. Je behaalt bij deze onderdelen vier certificaten.

Je krijgt ook bagage mee om goed met verschillende belanghebbenden van IT-projecten te kunnen communiceren. Het is namelijk belangrijk dat zowel ontwikkelaars als business consultants goed begrijpen hoe hun applicatie getest wordt! Daarom wordt er aandacht gegeven aan vaardigheden die je hierbij kunnen helpen. Denk bijvoorbeeld aan gesprekstechnieken, presentatietechnieken en stakeholdersmanagement.  Door het toepassen van deze technieken zul jij de opdrachtgevers een goed inzicht kunnen geven in de kwaliteit van hun applicatie!

De Praktijk

Je gaat de theorie al vroeg in het traineeship toepassen in de praktijk. Bij een van onze partners ga je testcases specificeren, automatiseren en onderhouden met de testtools die je tijdens het traineeship hebt leren kennen. Dagelijks heb je hierover contact met de product consultant en de andere testers.  Dit zorgt ervoor dat de theoretische kennis blijft hangen en dat je tijdens je eerste intake gesprekken bij mogelijke opdrachtgevers al kan putten uit praktijkervaring.