Talent Academie

Traineeship

Het ICT Traineeship is een intensief, intern gegeven opleiding

Continues learning

Bij 2B4QA ontwikkelen we ons doorlopend.

Odd Friday

Benieuwd wat wij doen op een Odd Friday?

Kennis sessie

Tijdens deze avondsessie brainstormen we over uiteenlopende onderwerpen.

Traineeship Young Professional Quality Consultant

Ons IT traineeship leidt jou op tot een veelzijdige Quality Consultant. Daarom bestaat het traineeship uit zowel vakinhoudelijke cursussen als persoonlijke coachingstrajecten. Wij geloven dat het toepassen van de opgedane kennis en vaardigheden in de praktijk het leerproces leuker en beter maakt: daarom ga je tijdens het traineeship al aan de slag bij één van onze partners.

De theorie

Tijdens het IT traineeship leer je hoe je applicaties efficiënt kan testen. Daarvoor is kennis van testprocessen en automatisering belangrijk. Deze kennis doe je op tijdens volgende cursussen: Java voor testers, security testen, Agile/Scrum, ISTQB, testautomatisering, DevOps en meer. Je behaalt bij deze onderdelen vier certificaten.

Je krijgt ook bagage mee om goed met verschillende belanghebbenden van IT-projecten te kunnen communiceren. Het is namelijk belangrijk dat zowel ontwikkelaars als business consultants goed begrijpen hoe hun applicatie getest wordt! Daarom wordt er aandacht gegeven aan vaardigheden die je hierbij kunnen helpen. Denk bijvoorbeeld aan gesprekstechnieken, presentatietechnieken en stakeholdersmanagement.  Door het toepassen van deze technieken zul jij de opdrachtgevers een goed inzicht kunnen geven in de kwaliteit van hun applicatie!

De praktijk

Je gaat de theorie al vroeg in het IT traineeship toepassen in de praktijk. Bij onze partner, een ontwikkelaar van een HR applicatie, ga je testcases specificeren, automatiseren en onderhouden met de testtools die je tijdens het traineeship hebt leren kennen. Dagelijks heb je hierover contact met de product consultant en de andere testers.  Dit zorgt ervoor dat de theoretische kennis blijft hangen en dat je tijdens je eerste intake gesprekken bij mogelijke opdrachtgevers al kan putten uit praktijkervaring. 

Continuous Learning

Bij 2B4QA vinden we het belangrijk dat je niet alleen kennis opdoet, maar ook kennis deelt. Vandaar dat wij Continuous Learning binnen 2B4QA hebben geïncorporeerd. Continuous Learning neemt vele vormen aan binnen ons bedrijf.  Zo delen wij op iedere eerste en derde vrijdag van de maand onze kennis. Dit kan in allerlei vormen, zoals een presentatie van een collega over zijn of haar opdracht of een uitleg over het gebruik van een specifieke testtool, maar kan ook in de vorm van een externe training of workshop.

Daarnaast hebben we eens per maand op de maandagavond een kennissessie, waarin we brainstormen over onderwerpen die we interessant vinden. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe ontwikkelingen in de markt, trends en innovaties.

Testnet

Continuous Learning bij 2B4QA stopt niet bij de deuren van ons kantoor. Naast onze interne sessies nemen wij ook deel aan externe evenementen om kennis te vergaren en te delen. Als Quality Consultant bij 2B4QA ben je automatisch lid van TestNet. Met zo’n 1900 leden is TestNet  een netwerkorganisatie van, voor en door testers: TestNet biedt haar leden de mogelijkheid om buiten de directe werksfeer contact te onderhouden met andere testers en daarmee kennis en ervaring uit het vakgebied onderling te delen. Testnet verzorgt één keer per maand een thema-avond waar workshops worden verzorgd en presentaties worden gehouden over actuele testonderwerpen.

Odd Fridays

Acht vrijdagen per jaar is het tijd voor de First en de Third Friday, oftwel Odd Fridays! Deze zijn in het leven geroepen om enerzijds de individuele vaardigheden en competenties verder te ontwikkelen en anderzijds om als team mét elkaar en vàn elkaar te leren.

Op Odd Fridays komen wij allemaal bij elkaar om onze ervaringen en kennis te delen die we hebben opgedaan tijdens de opdracht. Vóór de start is er gelegenheid om samen te sporten bij de nabij gelegen sportschool. Het eerste punt op de agenda is vervolgens ‘een rondje langs de velden’ op basis van de Scrumretrospectives: Iedereen vertelt wat hij of zij de afgelopen maand heeft gedaan in hun opdracht, wat ze de komende maand nog gaan doen en of ze ergens hulp bij nodig hebben. Mocht iemand daadwerkelijk hulp nodig hebben, dan gaan we samen aan de slag om ondersteuning te bieden, zodat diegene geholpen wordt.

Presentaties, trainingen en workshops

Naast het bespreken van de werkzaamheden bij onze opdrachtgevers is er ruimte voor mededelingen, presentaties, trainingen en workshops. De Odd Fridays staan dus voornamelijk in het teken van continuous learning. Heb je iets interessants geleerd tijdens je opdracht en wil je dit graag met de groep delen? Tijdens een van de Odd Fridays kan je jouw opgedane kennis presenteren. Denk bijvoorbeeld aan een presentatie over Big Data of website security. Wil je juist meer weten over bijvoorbeeld een testtool? Tijdens de First Friday is ruimte voor cursussen, workshops en trainingen, zoals bijvoorbeeld een cursus Selenium en Fitnesse. Ook is er de mogelijkheid om met het gehele team een externe workshop of training te volgen. Iedereen wordt aangemoedigd agendapunten aan te dragen voor de Odd Fridays, zo kan iedereen aangeven waar zijn of haar behoefte aan kennis ligt.

Kennissessie

Tijdens een kennissessie doen we kennis op over onderwerpen die gerelateerd zijn aan testen en kwaliteitszorg. Deze onderwerpen worden ingebracht door de medewerkers en gaan met name over wat relevant en/of actueel is tijdens een opdracht bij een klant of in de ICT ontwikkeling. Een greep uit de onderwerpen die we hebben besproken zijn Ethical Hacking, het geven van duo presentaties en The Internet of Things.

De eigen inbreng maakt de kennissessie iets van ons allemaal en is een uitnodiging tot discussie in een open en ongedwongen sfeer. Elk idee, gedachte of interesse wordt gewaardeerd en met open armen ontvangen.

Format

De format van een kennissessie is afhankelijk van het onderwerp dat is ingebracht. Het kan zijn dat niemand diepgaande kennis heeft van het ingebrachte onderwerp. Dan dagen wij onszelf uit om ons te verdiepen in het onderwerp voordat de kennissessie plaatsvindt. Dit levert veel op: Kennis en vaardigheid, maar vooral een levendige discussie voor, tijdens en zelfs na de sessie.

Iemand kan al over specifieke kennis beschikken, dan is de kennissessie dé mogelijkheid om deze kennis te delen. Tegelijkertijd kan diegene zich ontwikkelen in de vaardigheid om te presenteren en in het  kunnen overdragen van kennis.

De kennissessie is eens in de maand op maandagavond, we praten eerst gezellig tijdens het eten elkaar bij op een informele manier. Dit maakt dat er een fijne bedrijfscultuur is, waar op een natuurlijke wijze onderling een binding ontstaat. Dit is de kracht van het team van 2B4QA.

Contact

 • Telefoon

  0318 - 240 044

 • Email

  info@2b4qa.nl

 • KVK

  601.397.73

 • Postadres

  Cuneraweg 322
  3911 RT Rhenen

 • Bezoekadres

  Kerkewijk 31
  3901 EB  Veenendaal

2B4QA BV  (c) 2021