Skip to main content

Traineeship 2B4QA & Centric, een korte samenvatting

Op maandag 3 september in 2018 zijn zes jonge mensen begonnen aan een nieuwe uitdaging in hun leven. Namelijk het traineeship IT Quality Consultant bij Centric in samenwerking met 2B4QA. Tijdens dit traineeship hebben ze leren werken met diverse testmethodieken, testtooling, presentatietechnieken en kwaliteitszorg. In de eerste maand hebben de trainees fulltime trainingen gehad en gaan hierna ervaring op doen bij klanten of intern.

In de eerste week hebben de groep trainees elkaar eerst goed leren kennen en is men aan de slag gegaan met TMap, een van de belangrijkste testmethodieken in Nederland. De focus in het begin van het traineeship lag op het behalen van deze certificering en in de derde week heeft iedereen dit certificaat behaald. Ook is er vanaf de eerste week gestart met een daily stand-up volgens de normen van SCRUM.

In de tweede week zijn de trainees begonnen met testtooling, hier heeft men gewerkt aan toolselectie, Jira en Selenium. Door gebruik te maken van diverse tools tijdens het traineeship heeft men voldoende ervaring kunnen opdoen met het werken van tools. Ook heeft men de grondbeginselen van de kwaliteitszorg behandeld inclusief ISO 25010.

De trainees hebben zich in de derde week gefocust op communicatieve vaardigheden. Hierbij zijn presentatietechnieken, intake gesprekken en vergadertechnieken naar een hoger niveau getild. In deze derde week hebben de trainees ook het PSM-1 certificaat behaald, wat inhoudt dat iedereen zich Professioneel Scrum Master mag noemen.

In de laatste week van de eerste maand heeft men zich gefocust op JAVA voor testers en het implementeren van een Selenium testsuite. De trainees kregen ook deze week te horen waar men de komende maanden ervaring op gaat doen. Over enkele maanden komen de trainees nog terug voor de rest van het traineeship met meer tooling, testtechnieken en het uitwisselen van ervaringen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *